Selectează o Pagină

Comuna Vadu Izei este situată în judeţul Maramureş, în nordul României, pe stânga arcului carpatic, la confluenţa râurilor Iza şi Mara, la o altitudine de 480 de m faţă de nivelul mării, pe un şes de 1.5 km lăţime şi 2-4 km lungime.

Comuna este, ca toate aşezările maramureşene, o păstrătoare de tradiţii şi obiceiuri care se transmit încă la cei tineri. Departe însă, mândria cea mai de preţ a comunei este reprezentată de multitudinea de porţi sculptate – considerate a fi drept cele mai frumoase din zonă. Alături de acestea – spiritualitatea la cote maxime din preajma sărbătorilor, obiceiurile locurilor, arta şi portul popular – pe care locuitorii îl poartă indiferent de zi.

 

Pensiunea Casa Papitu este situata la 5,2 km fata de centrul localitatii si se intinde pe o suprafata de aproximativ 3 ha.

In imediata apropiere a pensiunii se afla o imensa plantatie de afine, iar in sezon turistii care poposesc la Casa Papitu sunt invitatii nostri la culesul hribilor, dar si la preparaea acestora dupa bunul plac.

 

Caruta de lemn din curtea interioara, gratarul in aer liber, doua pescarii, ferma proprie, poneiul pentru o plimbare a copiilor in imprejurimi, aerul ozonat si linistea tulburata doar de ciripitul pasarilor sunt atuuriile care ne definesc.

Plimbarile in mijlocul naturii, panorama deosebita si amplasarea pensiunii Casa Papitu departe de tumultul cotidian, ospitalitatea gazdelor, mancarea pregatita cu produse din ferma proprie, o partida de pescuit si oaza de verdeata din imprejurimi toate la un loc vor face sejurul dumneavoastra de neuitat iar nostalgia revenirii va va insotii pe parcursul timpului.